Weer terug in Nederland
Repat Workshop & Netwerkdag

Kansen op de arbeidsmarkt & ondernemerschap

9 april 2024

Ben jij weer terug in Nederland na jullie buitenland avontuur en is het hele gezin inmiddels weer gesetteld? Is het tijd om weer aan jezelf te werken en ben je klaar om jezelf weer te gaan ontwikkelen? Heb je zin om weer aan de slag te gaan met een nieuwe baan of misschien wel als ondernemer? Loop je er ook tegenaan dat het best wennen is om je weg weer te vinden op de arbeidsmarkt? Hoe werkt netwerken ook alweer in Nederland? Heel herkenbaar als je een tijd bent weggeweest uit Nederland en je bent echt niet de enige. Mirjam de Bakker en ik hebben dit ook meegemaakt. Daarom hebben wij samen deze dag opgezet voor mede-repats zoals jij. 

✔️ Een dag/workshop waarin je samen met andere Repats op zoek gaat naar carrièrekansen die passen bij de unieke skills die jij in het buitenland hebt opgedaan

✔️ Een dag vol kennis delen, waardevolle informatie, een werkboek vol tools&tips en leuke netwerkmomenten

Doe mee en je hebt aan het einde van deze dag een werkboek vol concrete tools en adviezen om de juiste stappen richting een nieuwe baan of je eigen onderneming te kunnen zetten.

Daarnaast word je, met behulp van onze leuke en inspirerende netwerkmomenten, onderdeel van een fijne groep like-minded Repats zodat je ook ná deze dag nog kunt blijven netwerken!

“We cannot become what we want to be by remaining what we are”
- Max DePree -

Mirjam en Corine

Waarom organiseren Mirjam en ik deze dag voor Repats?

Mirjam en ik kennen elkaar uit onze studietijd. Toen we elkaar een jaar geleden weer tegenkwamen bij een netwerkwandeling bleek dat we beiden mooie Expat-jaren achter de rug hadden; dat gaf al een instant connectie! Al wandelend was er veel herkenning bij elkaars verhalen over terug verhuizen naar Nederland, over de fases waar je als Repat doorheen gaat en de frustraties en onzekerheid die dat soms kan geven.

Gelukkig zijn wij zelf al jaren helemaal weer op onze plek hier. ‘Along the way’ hebben we veel kennis opgedaan en onze expertises vullen elkaar heel goed aan. Zo hebben we allebei onze ervaringen met solliciteren in Nederland, het weer toetreden op de arbeidsmarkt, het opbouwen en uitbreiden van een netwerk en het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

Dus toen Mirjam met haar missie om Repats te helpen zich sneller thuis te voelen in Nederland startte was Corine een logische allereerste gast in haar ‘Expat to Repat’ Podcast. Op dat moment werd duidelijk dat we allebei de missie hebben om jou als Repat te helpen weer te aarden in Nederland; daar zetten wij onze expertise en ons eigen netwerk voor in.

Tijdens deze dag diepen we een aantal belangrijke thema’s uit die voor jou als Repat een groot verschil kunnen maken om bijvoorbeeld werk te vinden dat je past of wellicht als ondernemer aan de slag te gaan.

Omdat we zelf zo goed weten hoe belangrijk netwerken is, besteden we hier op een luchtige maar wel zeer inspirerende manier aandacht aan; je gaat sowieso naar huis met een heus Repat-netwerk van like-minded people!

Wil je meer weten over deze dag en wat dit voor jou kan betekenen, klik dan op de knop hieronder. Je komt dan op de landingspagina met meer informatie en de link om je aan te melden.