Resettl. remigratiecoaching

Remigreren en terug naar Nederland?

Wij zorgen dat ervoor dat jouw terugkeer naar Nederland jouw mooiste avontuur wordt!

Leg eens uit, wat jullie daarmee bedoelen want zo ingewikkeld is dat toch niet, teruggaan naar je thuisland?

Je bent een mooi avontuur in het buitenland aangegaan en hebt daar een tijd gewoond en al of niet gewerkt of vrijwilligerswerk gedaan. Sowieso heeft het je veranderd; je hebt andere culturen ontdekt, jezelf verder ontwikkeld en waardevolle nieuwe skills geleerd. Je hebt een heel nieuw leven opgebouwd ver weg van je familie en vrienden, vol met nieuwe kansen en uitdagingen.

En dan komt er dat moment dat jullie teruggaan naar Nederland. Terug naar waar je vandaan komt of misschien wel in een heel ander deel van Nederland.

Als je dit leest, ben je je waarschijnlijk aan het oriënteren om terug te gaan of ben je net of al even terug in Nederland.

Wat de reden voor deze beslissing ook is geweest, er moeten een hoop praktische zaken geregeld worden en het duurt echt even voor je weer gesetteld bent. Toch komt er een moment dat er weer ruimte is om nieuwe stappen te zetten. Of dat nu is om een nieuwe baan te vinden of de stap naar het ondernemerschap te zetten.

MAAR op een of andere manier zit je niet lekker in je vel en ben je zoekende. De euforie van terug zijn in Nederland en eindelijk weer omringd te zijn met je vrienden en familie, te kunnen fietsen om boodschappen te kunnen doen of weer eens lekker naar de HEMA te gaan is wel voorbij.

Je snapt jezelf niet meer, het voelt anders om weer terug te zijn en je vrienden begrijpen niet waar je doorheen gaat.  En dat is heel normaal in deze fase van terugkeer.

Dat is dus de fase die we “reverse culture shock” noemen

  • Je bent verrast door de mate waarin je zelf bent veranderd en hoe dit invloed heeft op hoe je je thuisland ervaart. Je merkt het in vriendschappen, op kantoor, in het dagelijks leven…
  • Het lijkt wel of Nederland is veranderd of lijkt het alsof de tijd hier even heeft stilgestaan?
  • Je verdwaalt in de wirwar van netwerken en verlangt terug naar het warme welkom en de vanzelfsprekende hulp van anderen. Dat waar je als expat altijd op kon rekenen als je op een nieuwe plek was.
  • Je weet wat je waard bent, maar de recruiters en werkgevers die je tegenkomt weten niet wat ze met jouw exotische CV aanmoeten!

Waarom zou ik dan geholpen zijn met remigratiecoaching?

Wij hebben dit proces en deze uitdagingen zelf ook ervaren en hier onderzoek naar gedaan, veel erover gelezen en vooral met heel veel mensen gesproken. Het is een proces waar je als repat allemaal op een of ander manier doorheen gaat. De meer dan de ander, soms al heel snel na terugkomst, soms duurt het wat langer.

Herken je jezelf in één of meer punten uit het lijstje?

Lees dan vooral verder hoe wij jou, als remigratiecoaches, kunnen helpen om dit proces van de omgekeerde cultuurschok een stuk soepeler te laten verlopen, zodat je snel de juiste stappen kunt zetten en dit je mooiste avontuur wordt!

“We cannot become what we want to be by remaining what we are”
- Max DePree -

Remigratie coaching Mirjam en Corine

Over Resettl.:

Mirjam de Bakker en ik kennen elkaar uit onze studietijd van de Hogere Hotelschool Den Haag. Toen we elkaar in 2022 weer tegenkwamen bij een netwerkwandeling bleek dat we beiden mooie Expat-jaren achter de rug hadden; dat gaf al een instant connectie! Al wandelend was er veel herkenning bij elkaars verhalen over terug verhuizen naar Nederland, over de fases waar je als Repat doorheen gaat en de frustraties en onzekerheid die dat soms kan geven.

Gelukkig zijn wij zelf al jaren helemaal weer op onze plek hier. ‘Along the way’ hebben we veel kennis opgedaan en onze expertises vullen elkaar heel goed aan. Zo hebben we allebei onze ervaringen met solliciteren in Nederland, het weer toetreden op de arbeidsmarkt, het opbouwen en uitbreiden van een netwerk en het opstarten en uitbouwen van een onderneming.

Dus toen Mirjam met haar missie om Repats te helpen zich sneller thuis te voelen in Nederland startte was Corine een logische allereerste gast in haar ‘Expat to Repat’ Podcast. Op dat moment werd duidelijk dat we allebei de missie hebben om jou als Repat te helpen weer te aarden in Nederland; daar zetten wij onze expertise en ons eigen netwerk voor in. 

Meer weten? Lees verder op de website van Resettl. remigratiecoaching