De rode draad in mijn leven

is dat ik mensen met elkaar in verbinding breng. Altijd ben ik bezig met het onderhouden van contacten, dingen regelen en anderen helpen waar mogelijk. In mijn werk, maar ook privé met familie en vrienden. Ik ben een sociaal dier, een echte verbinder. Altijd geweest. ‘Wat heb ik nodig?’ of ‘Wat heb jij nodig?’ en ‘Wat kunnen we daarin voor elkaar betekenen?’, zijn voor mij hele vanzelfsprekende vragen. Je kunt zo van waarde zijn voor elkaar.

Een goed netwerk is cruciaal

Ruim 13 jaar in het buitenland wonen deed me des te meer realiseren hoe belangrijk een goed netwerk is. In contact komen met mensen en een vangnet creëren zodat elkaars hulp beschikbaar komt. Een netwerk waarbinnen je een vraag mag stellen, om hulp kunt vragen. Het was 2002. Ik begon aan een groot avontuur; wonen in het buitenland. Een aantal jaar in Genève, Zwitserland, daarna Antwerpen en na België streken we voor 8 jaar neer in Cincinatti, Ohio. Ons grote Amerika avontuur, dit keer als gezin, want onze dochter was inmiddels geboren.

Wonen in een stad waar je de weg (nog) niet weet en nauwelijks iemand kent betekent vooral op jezelf aangewezen zijn. Terwijl er anderen zijn die je mogelijk kunnen helpen. Altijd! Hoe waardevol een netwerk is, besefte ik daar pas goed. Telkens opnieuw bouwde ik een netwerk op. Nu is dat mijn kracht, netwerken en een verbinder zijn. In het buitenland wonen heeft een heel internationaal karakter. Expats onderling zijn elkaars vangnet. Te gast zijn in verschillende landen maakte me ook flexibeler en hielp om me sneller aan situaties aan te passen, gewoontes en gebruiken over te nemen. Eenmaal bekend in mijn omgeving, nam ik anderen bij de hand door het nieuwe landschap. Dat is typisch Corine, zo ben ik. Vind ik ontzettend waardevol om te doen.

Corine van Dijk 1

Opnieuw starten, een nieuw netwerk opbouwen en mensen met elkaar verbinden is een thema dat als een rode draad door mijn carrière loopt.

Typisch Corine:

  • ik sta altijd AAN, bij het wakker worden ga ik ‘aan’ en wanneer ik naar bed ga, ga ik ‘uit’;
  • makkelijk benaderbaar voor alle lagen in een bedrijf of organisatie;
  • een echte verbinder; ik verbind van mens tot mens;
  • vol met tomeloze energie. Op zaterdag zit ik soms ook gewoon te werken;
  • altijd in beweging. Stilzitten is niets voor mij;
  • houd van lekker eten
  • heeft reuring nodig;
  • houdt van afwisseling. Werk wordt eentonig als het altijd hetzelfde is;
  • kan niet tegen troep in huis; ik houd van structuur en dat alles op zijn plek staat.
  • dol op een lekker glas wijn, natuurlijk met een kaasje erbij.

En toen terug in NL

Na ruim 13 jaar keerde ik terug op Nederlandse bodem, waar ik me gek genoeg weer een onbekende voelde. Het was 2015, dochterlief was 8. Eenmaal in Oisterwijk wist ik; ik ga opnieuw bouwen aan een netwerk. Dit keer voor een langere tijd want mijn buitenland-tijd is zo voldoende geweest. Dat wonen ‘abroad’ maakte van mij een wereldvrouw; een optelsom van allerlei culturen. Het gastvrije van de Amerikanen neem ik mee, de punctualiteit en liefde voor kaas van de Zwitsers en de Belgen wakkerden mijn bourgondische leven verder aan. De afgelopen jaren bouwde ik een mooi netwerk op. Ik houd ervan een verbinder te zijn. Dat maakt mij blij. Netwerken werkt twee kanten op, daar geloof ik in. Ik inspireer en stimuleer anderen zodat we onze weg vinden en elkaar helpen met wat we te bieden hebben. Ik ben van waarde voor de ander en de ander voor mij.

Vangnet

Netwerken is voor mij online en offline. Beide zijn waardevol en nodig. De Netwerkwandelingen die ik organiseer laten ons in real live kennismaken met elkaar in kleine groepen. Netwerkevents bieden kansen voor het leren kennen van een grotere groep. En online gaat het ontmoeten heel mooi via LinkedIn. Via LinkedIn kom ik met veel mensen in contact. Krijg er zelfs opdrachten door. Mijn netwerk daar groeit ook. En zo help ik nu anderen thuis raken op LinkedIn en neem ik ondernemers mee op ontdekking in het ondernemerslandschap. Misschien is dat ook iets dat jij wilt ontdekken? Welkom.

Eerste bedrijf

Mijn eerste bedrijf startte ik in Amerika waar minder regels en wetten zijn. Via Facebook ontdekte ik prachtige leren tassen – vervaardigd in Italië. Die wilde ik graag verkopen in Amerika. Zogezegd zo gedaan. Naast via thuisparty’s – heel populair in Amerika – verkocht ik de tassen in samenwerking met een winkel in Cincinatti. Bestellen ging met honderden tegelijk en de tassen verspreidden zich succesvol richting New York, Los Angeles en Chicago. Mijn handel nam een behoorlijke vlucht en ik leerde onwijs veel: onderhandelen, groot inkopen, verkopen en verdienmodules.

Corine van Dijk 4

Naast netwerken, verbinden en anderen helpen

Zet ik mij als enthousiaste gastvrouw in bij Roots inspiratielocatie. Die rol past mij perfect, dat begrijp je wel. Een verbinder als ik ben is daar als een vis in het water. Ook werk ik enthousiast mee én aan een biologische zorgtuinderij, waar ik iedere maandag kook voor alle vrijwilligers. Ik houd van koken en gezelschap, tjonge wat geniet ik daarvan. Samen zijn, samen eten. Zeker weten dat dit past bij een sociaal dier zoals ik. Jaarlijks organiseer ik hier het bio-Foodfestival in juni-juli. Een feest met allerlei activiteiten en verrukkelijk eten. Daar komt mijn netwerk ook goed van pas; betrek ik lokale partijen bij het festival. Events organiseren is voor mij een geweldige uitdaging met gigantisch veel plezier.

Corine van Swizzl

Mijn hartje klopt voor

Gezelligheid. Mensen bij elkaar. Dat is die verbinder weer. Iets voor elkaar betekenen. Lekker koken, dat is gewoon ontspanning voor mij. Vrienden zien en samen eten, één van mijn favoriete bezigheden. Opruimen en in de tuin werken ook. Samen met mijn dochter leuke dingen doen en wandelen dus, met ondernemers.

Waar ik van droom

is een te gekke flexplek in Oisterwijk opzetten. Een locatie waar ik ondernemers ontvang en zelf werk. Expats vormen een vangnet voor elkaar en zo zie ik mijn groep van ondernemers ook. We helpen elkaar verder. Ik geef er workshops, er is een stilteruimte en een plek om lekker buiten te zitten of zo de natuur in te lopen. Voorlopig netwerkwandel ik in de omgeving van Oisterwijk en Breda, geef ik workshops netwerken en LinkedIn op diverse locaties en zet ik netwerkwandelingen ook elders op. Ik verheug me om ook jou te begroeten en ontmoeten. Je weet nu al zoveel over mij, nu is het tijd voor kennismaken met jou. Zullen we?

Tekst: © Petra Steffens

Kan ik je misschien verder helpen?

Wil je een keer meelopen met een netwerkwandeling, een workshop LinkedIn of liever een 1-op-1 traject volgen, of wil je kijken hoe ik jou op een andere manier kan helpen met de groei van jouw bedrijf? Neem dan contact met mij op om de mogelijkheden te bespreken. Plan dan een kennismakingsgesprek in van 30 minuten, waarin ik je gelijk 3 waardevolle tips geef over jouw LinkedIn profiel en netwerken in het algemeen.